Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pizzabagett recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 1 kg finomliszt
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 kávéskanál só
  • 2 dkg friss élesztő
  • langyos víz (kb 5-6 dl)

Feltét (ízlés szerint)

  • 10 dkg sonka
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 1 darab gombakonzerv (leszűrve)
  • 2 szál újhagyma
  • 1 darab kápia paprika
  • 1 darab koktélparadicsom
  • 4 darab főtt tojás
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 35 dkg sajt

Pizzakrém

  • 2 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál paradicsomszósz
  • 1 kávéskanál morzsolt oregánó
  • 1 kávéskanál morzsolt bazsalikom
  • 1 kávéskanál morzsolt petrezselyemzöld
  • csipet só
  • csipet cukor

Elkészítése

Az élesztőt kevés langyos vízben felfuttatjuk és további langyos víz adagolásával a tészta hozzávalóival együtt összedolgozzuk. Alaposan átgyúrjuk és egy puhább, de nem ragadós tésztagombócot készítünk.

Letakarva 1 órán át hagyjuk pihenni, illetve kelni.

Ezalatt a feltéteket előkészítjük.

A füstölt sajtot apró kockára vágjuk vagy durvára reszeljük, a többi feltétet pedig felszeleteljük, csíkozzuk, karikákra vágjuk…stb.

A pizzakrémhez az alapanyagokat összekeverjük.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán 5-6vmm vékonyra kinyújtjuk és éles késsel vagy pizzavágóval tetszés szerinti bagett formákat vágunk belőle.

Sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, megkenjük pizzakrémmel, ráhelyezzük a feltéteket (ne sajnáljuk), reszelünk a tetejére sajtot és 200 fokon 20 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/pizzabagett/