Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pizzás csavart recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 40 dkg finomliszt
  • 5 dkg élesztő
  • 3 evőkanál olaj
  • csipet só
  • 1 csipet fokhagymapor
  • 2 csapott evőkanál cukor
  • 2,5 dl langyos víz

Szósz

  • 70 g paradicsompüré (70 g)
  • 4 evőkanál ketchup
  • 2 teáskanál szárított oregánó
  • reszelt sajt

Tetejére

  • 1 tojás
  • reszelt sajt
  • szezámmag
  • köménymag
  • lenmag

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelttésztát készítünk, majd kb 10 percig dagasztjuk.

Tálba tesszük a tésztát és letakarva kelesztjük kb 30 percig.

Amíg a tészta kel, addig elkészjük a szószt. A pürét összekeverjük a ketchuppal és az oregánóval. A sajtot lereszeljük.

A tésztát kb 5 mm vastagra, téglalap alakúra kinyújtjuk, majd az egyik felére rákenjük egyenletesen a szószt és megszórjuk sajttal, majd a másik felét ráhajtjuk és kissé összenyomkodjuk. Az összehajtott tésztát kb 1 cm vastag csíkokra vágjuk.

A tésztacsíkok két felét ellentétesen megtekerjük párszor, majd a megformázott tésztákat sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.

A tésztákat egyenként megkenjük felvert tojással és ízlés szerint sajttal vagy különböző magvakkal megszórjuk.

180 fokon kb 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/pizzas-csavart-3/