Elkészítése
Első lépésként elkészítjük a pizza tésztát. A hozzávalókat egy nagy keverőtálba tesszük, alaposan kikeverjük és átgyúrjuk. A tésztát körülbelül másfél-két órán át kelesztjük meleg helyen. A sütőt enyhén felmelegítjük, majd a tálat lefedjük egy konyharuhával, és a tésztát a résnyire nyitott sütőbe tesszük kelni, hogy elkerüljük a tészta idő előtti sülését.
Töltelék elkészítése
Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A pizzakrémet és a ketchupot egy kis tálban összekeverjük a zúzott fokhagymával, oregánóval és bazsalikommal, majd hűtőbe tesszük, amíg szükség lesz rá.
Tészta feltekerése és pihentetése
Miután a tészta megkelt, kettévesszük. Az első adag tésztát kinyújtjuk, megkenjük a pizzakrémmel, és egyenletesen elterítjük rajta a felcsíkozott sonkát. A tésztát bejgli módjára feltekerjük. Ugyanezt megismételjük a másik adag tésztával is. A feltekert rudakat kb. 10-15 percre betesszük a fagyasztóba, hogy szeletelés közben a krém ne folyjon ki.
Szeletelés és sütés
Közben egy gáztepsit kivajazunk és vékonyan megszórjuk búzadarával. Miután a rudak megszilárdultak a fagyasztóban, felszeleteljük őket, és a kis csigákat a tepsibe helyezzük. Ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal, majd az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Sztori
Osztálytalálkozóra készültem, és édesanyám javaslatára pizzából pizzás csigákat készítettem. A receptet a keresztanyámtól kaptam, és nagy sikert aratott mind itthon, mind az osztálytalálkozón.


