Az 5 dl tejet kevés cukorral összekeverjük, majd langyosra melegítjük, ügyelve arra, hogy ne legyen forró. A langyos tejbe belemorzsoljuk az 1 kocka élesztőt, és hagyjuk, hogy felfusson. Közben egy nagyobb edénybe átszitáljuk az 1 kg lisztet, és hozzákeverjük az 5 mokkáskanál sót.
Amikor az élesztő felfutott, az élesztős, cukros tejet hozzáöntjük a liszthez, majd hozzáadjuk a 3 evőkanál olívaolajat. Az egészet alaposan kidagasztjuk, amíg a tészta elválik a kezünktől, és rugalmas, sima lesz. A tésztát lefedve legalább 1 órán át kelesztjük, amíg duplájára dagad.
Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. Egy serpenyőben kevés olajat felforrósítunk, majd a megtisztított, felaprított hagymát hozzáadjuk, és üvegesre pirítjuk. Ezután belekeverjük a sűrített paradicsomot és ízlés szerinti fűszerkeveréket. Az egészet összefőzzük, majd levesszük a tűzről. Ha kicsit kihűlt, nagylyukú reszelőn belereszeljük a párizsit, alaposan összekeverjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Amikor a tészta megkelt, lisztezett munkalapon összedolgozzuk, majd kettéválasztjuk. Az egyik felét ujjnyi vastagra kinyújtjuk. A kihűlt töltelék felét egyenletesen eloszlatjuk rajta, majd a tésztát egyenletesen feltekerjük. Az így kapott hengert 2 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, elegendő helyet hagyva közöttük, hogy legyen helyük megnőni sütés közben. Ugyanezt a folyamatot megismételjük a tészta másik felével és a maradék töltelékkel.
A tepsiben lévő szeleteket lekenjük egy felvert tojással, majd mindegyik tetejére reszelt sajtot szórunk. Az előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Jó étvágyat kívánunk!