Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pizzás csiga recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 1 kg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 1 kevés cukor (az élesztőhöz )
  • 6 dl víz

Töltelék

  • 1 doboz löncshús
  • ketchup
  • olasz fűszerkeverék

A tetejére

  • sajt

Elkészítése

Tészta elkészítése

Az élesztőt kevés langyos vízben és pici cukorral felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd a felfuttatott élesztőt és a maradék vizet is. Közepesen lágy tésztát gyúrunk, letakarva, meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük, amíg duplájára nő.

Töltelék elkészítése

A löncshúst villával összetörjük, hozzákeverjük a ketchupot és az olasz fűszerkeveréket. Krémes, kenhető masszát készítünk belőle.

Csigák formázása és sütése

A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk téglalap alakúra. Megkenjük a húsos töltelékkel, a szélek egyikénél kb. 2 cm részt üresen hagyunk, amit vízzel megkenünk, hogy tekerés közben jól záródjon. A tésztát szorosan feltekerjük, majd kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk.

A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejüket megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített, 220 °C-os hőlégkeveréses sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A tölteléket feldobhatjuk apróra vágott olívabogyóval vagy kukoricával is. Ha marad belőle, másnap rövid melegítéssel újra friss, puha falatokat kapunk.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/pizzas-csiga-9/