Tészta elkészítése
Az élesztőt kevés langyos vízben és pici cukorral felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd a felfuttatott élesztőt és a maradék vizet is. Közepesen lágy tésztát gyúrunk, letakarva, meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük, amíg duplájára nő.
Töltelék elkészítése
A löncshúst villával összetörjük, hozzákeverjük a ketchupot és az olasz fűszerkeveréket. Krémes, kenhető masszát készítünk belőle.
Csigák formázása és sütése
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk téglalap alakúra. Megkenjük a húsos töltelékkel, a szélek egyikénél kb. 2 cm részt üresen hagyunk, amit vízzel megkenünk, hogy tekerés közben jól záródjon. A tésztát szorosan feltekerjük, majd kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejüket megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített, 220 °C-os hőlégkeveréses sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
A tölteléket feldobhatjuk apróra vágott olívabogyóval vagy kukoricával is. Ha marad belőle, másnap rövid melegítéssel újra friss, puha falatokat kapunk.