Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pizzás csónak recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 2 dl víz
  • 1 dl tej
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2 teáskanál só
  • 40 dkg finomliszt
  • 10 dkg kenyérliszt
  • 3 dkg olvasztott vaj

Töltelék

  • pizzakrém
  • szalámi
  • kukorica
  • sajt
  • szeletelt savanyú uborka

Elkészítése

A tészta hozzávalóit a dagasztógép üstjébe mérjük arra figyelve, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval, majd selymes, rugalmas tésztát dagasztunk belőle.

Letakarva kb 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

Közben a töltelék hozzávalóit jól összekeverjük.

A megkelt tésztát enyhén átgyúrjuk, majd 8-10 részre osztjuk attól függően, mekkora péksüteményeket szeretnénk készíteni. A tésztákat egyesével gombócokká formázzuk.

A kis tésztagombócokat ovális alakúra nyújtjuk, majd megkenjük pizza krémmel és ráhalmozzuk a tölteléket. A két szélét 1/3-ad-1/3-ad részig összecsípjük, így alakítva ki a csónak formát. Megszórjuk a tetejét kevés reszelt sajttal.

Sütőpapíros tepsiben kelesztjük kb 30 percig. Közben a sütőt előmelegítjük 220 fokra.

A megkelt tésztát kb 20 perc alatt szép arany barnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/pizzas-csonak/