Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pizzás és tejfölös-fokhagymás kifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 35 dkg finomliszt
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dkg vaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só

Töltelékhez

  • 1 kis doboz tejföl
  • só
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • pizzakrém
  • sajt

Elkészítése

A tej feléből kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt, ha felfutott, akkor a többi hozzávalóval összedagasztjuk.

Kis cipóvá formázva hagyjuk pihenni fél órát. Ezután ketté osztjuk, majd egyenként kinyújtjuk kör alakúvá, nyolc háromszöget vágunk belőle, majd egyenként feltekerjük (a szélesebb felétől kezdve) kifli alakúvá.

Nem hajtjuk meg, csak egyenesen lerakjuk a papírozott tepsire kicsit kelni, ha félig megkelt, hosszanti irányban bevágjuk jó mélyen, majd hagyjuk kelni tovább. Ha már jól szétterült rákenhetjük a töltelékeket.

Töltelék:

A tejfölt a sóval és a zúzott fokhagymával összekeverjük. A pizzakrémet én készen vettem.

Ha megkentük a kiflik tetejét akkor megszórjuk reszelt sajttal és mehet is a sütőbe. 180 °C-on 10-12 perc alatt megsül.

Ebből a mennyiségből 8-8 közepes nagyságú kiflicske lesz.

 

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/pizzas-es-tejfolos-fokhagymas-kifli/