Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 2 kk só
- 25 dkg margarin
- 1 tojás sárgája
- 1 kis tejföl
Töltelék:
- pizzakrém
- sonka
- pirospaprika, oregano
- sajt
A tetejére:
- 1 tojásfehérje
- só
- őrölt fűszerpaprika
Elkészítése:
A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt és a vajat is. Hozzáadjuk a tojás sárgáját, sót, és annyi tejfölt, hogy egy jól gyúrható tésztát kapjunk. Fél órát pihenni hagyjuk.
Ezután 5 részre osztjuk (ha nagyobb kifliket szeretnénk, akkor kevesebb részre osszuk el!), pizza nagyságúra nyújtjuk (én kb.22- 24 cm köröket nyújtottam), megkenjük pizzakrémmel, megszórjuk egy kis oreganoval.
Apró párizsi és sonkadarabokat is lehet rá tenni. 8 cikkre vágjuk, majd mindegyiket feltekerjük kifli formára (a szélesebb végétől a keskenyig).
A tojásfehérjét egy kis sóval és pirospaprikával összekeverjük, majd megkenjükvele a kifliket. Sajtot reszelünk rájuk, majd 190 fokon kb. 30 percig sütjük.