Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Péksüti melyet a puha kelt tészta, a házi pizzakrém és a gazdag töltelék tesz igazán finommá. Remek választás vendégvárónak, tízórainak vagy akár vacsorára is.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.10.18.

Tészta

Pizzakrém

Töltelék

A kenéshez

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet átszitáljuk egy nagy tálba. Az élesztőt 1 dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk, majd a liszt közepébe öntjük. Hozzáadjuk a maradék tejet, a vizet, a tejszínt, a sót, az olívaolajat és a tojás felét. A tésztát robotgép dagasztóspiráljával vagy kézzel addig dolgozzuk, amíg hólyagos, fényes állagot nem kapunk. Letakarva fél órán át kelesztjük.

Pizzakrém elkészítése

Az apróra reszelt hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd sóval és borssal ízesítjük. Felöntjük a paradicsompürével, és pár perc alatt összeforraljuk. Olaszos fűszerekkel tovább gazdagíthatjuk. Hagyjuk kihűlni.

Kiflik formázása és töltése

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, két cipóra osztjuk, majd kör alakúra nyújtjuk. Mindkét kört 12 cikkre vágjuk. A háromszögeket megkenjük egy kevés pizzakrémmel, majd sonkát, sajtot vagy más tölteléket (kukorica, gomba, ki mit szeret) teszünk rá. A cikkeket feltekerjük, kifli formára alakítjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.

A kifliket további 20 percig pihentetjük, majd a félretett felvert tojással lekenjük a tetejüket. Megszórhatjuk reszelt sajttal, szezámmaggal, lenmaggal vagy köménnyel. Előmelegített sütőben, 190 fokon 20–25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A pizzás kiflik frissen a legfinomabbak, de másnap is puhák maradnak. Ha szeretnénk, készíthetünk belőlük kisebb, falatnyi változatokat is, amelyek vendégvárónak különösen praktikusak.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Reggeli
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is