Elkészítése
Tészta elkészítése
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet, a reszelt sajtot, a margarint, a tojásokat, a tejfölt és a sót összekeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is. A tésztát alaposan kidolgozzuk, majd letakarva 15–20 percig langyos helyen pihentetjük. Ezután újból átgyúrjuk, és ismét 15–20 percig kelesztjük.
Tallérok formázása
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. 1,5–2 cm vastagra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval 3 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle. A tallérokat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, egymástól kissé távol, mert sütés közben megdagadnak.
Tetejére
A pizzakrémet ketchuppal és fűszerekkel (oregánó, bazsalikom) elkeverjük, majd a tallérok tetejére kenjük. Végül bőségesen megszórjuk reszelt sajttal.
Sütés
Előmelegített, 190 °C-os sütőben kb. 20 percig sütjük, amíg a sajt szépen ráolvad és a tallérok aranybarnák lesznek.
Tipp
A krémet feldobhatjuk egy kevés apróra vágott fokhagymával vagy csípős paprikával is. Ha változatosságra vágyunk, a sajt tetejére tehetünk sonkakockát, kukoricát vagy olívabogyót is.
