Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pizzás tallér recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 500 g liszt
  • 100 g trappista sajt
  • 30 g friss élesztő
  • 100 ml tej
  • 1 kiskanál cukor
  • 150 ml tejföl
  • 100 g margarin
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál só

Tetejére

  • pizzakrém
  • oregánó
  • bazsalikom
  • pizza fűszerkeverék
  • ketchup
  • 150 g trappista sajt

Elkészítése

Tészta elkészítése

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet, a reszelt sajtot, a margarint, a tojásokat, a tejfölt és a sót összekeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is. A tésztát alaposan kidolgozzuk, majd letakarva 15–20 percig langyos helyen pihentetjük. Ezután újból átgyúrjuk, és ismét 15–20 percig kelesztjük.

Tallérok formázása

A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. 1,5–2 cm vastagra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval 3 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle. A tallérokat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, egymástól kissé távol, mert sütés közben megdagadnak.

Tetejére

A pizzakrémet ketchuppal és fűszerekkel (oregánó, bazsalikom) elkeverjük, majd a tallérok tetejére kenjük. Végül bőségesen megszórjuk reszelt sajttal.

Sütés

Előmelegített, 190 °C-os sütőben kb. 20 percig sütjük, amíg a sajt szépen ráolvad és a tallérok aranybarnák lesznek.

Tipp

A krémet feldobhatjuk egy kevés apróra vágott fokhagymával vagy csípős paprikával is. Ha változatosságra vágyunk, a sajt tetejére tehetünk sonkakockát, kukoricát vagy olívabogyót is.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/pizzas-taller/