Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Pogácsa krumplis tészta maradékkal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg krumplis tészta 1 ek margarin 25 dkg finomliszt 1 ek só bors ízlés szerint 2 dkg friss élesztő 1 dl tej 1 kk cukor A pogácsa lekenéséhez: sós víz A tetejére: szezámmag Elkészítése: Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A krumplis tésztát botmixerrel pürésítjük, majd hozzákeverjük a sóval elkevert lisztet, hozzáadjuk a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.07.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumplis tészta
  • 1 ek margarin
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 ek só
  • bors ízlés szerint
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 kk cukor

A pogácsa lekenéséhez:

  • sós víz

A tetejére:

  • szezámmag


Elkészítése:

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

A krumplis tésztát botmixerrel pürésítjük, majd hozzákeverjük a sóval elkevert lisztet, hozzáadjuk a margarint, majd a megkelt élesztőt is és az egészet jól kidolgozzuk.

Letakarjuk és duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, lazán átgyúrjuk.

Lisztezett felületen 2 cm vastagra kinyújtjuk, majd tetszőleges méretű szaggatóval kiszaggatjuk.

Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk a pogácsákat, sós vízzel lekenjük a tetejét, majd megszórjuk szezámmaggal. 15 percet kelesztjük.

220 fokra melegített sütőbe toljuk a tepsit, majd 10 perc után visszavesszük a hőt 190 fokra, majd 15 percet még sütjük.
Közben alufóliával letakarhatjuk, hogy meg ne égjen a teteje.

Jó étvágyat hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is