Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sós sütemények

Töltött finomságok

Póréhagymás-baconos batyuk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A póréhagymás-baconos batyuk omlós tésztával és ízletes töltelékkel készülnek. Egyszerre sós vendégváró és kiadós harapnivaló, amely bármilyen alkalomra jó választás lesz. Könnyen elkészíthető és melegen a legfinomabb.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
vhajni81
Beküldte: 2017.11.25.

Tészta:

Töltelék:

Tetejére:

Elkészítése

Tészta:

A lisztet keverjük össze a sóval, majd morzsoljuk el benne a vajat. Adjuk hozzá a tojásokat és gyúrjuk egynemű tésztává. Csomagoljuk folpackba, majd tegyük hűtőbe 1 órára.

Töltelék:

A karikázott póréhagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd adjuk hozzá a kockára vágott bacont. Amikor a bacon kicsit pirulni kezd, keverjük bele a hámozott, feldarabolt főtt krumplit. Sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítsük, végül öntsük hozzá a tejszínt és forraljuk össze.

Formázás:

A pihentetett tésztát nyújtsuk ki és szaggassunk belőle egyforma köröket. A körök felére halmozzunk tölteléket, a széleit kenjük meg felvert tojással. Hajtsuk össze és a szélét csipkedjük össze, hogy jól záródjon. Sorakoztassuk a batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kenjük le a tetejüket felvert tojással.

Sütés:

A batyukat 180 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára körülbelül 30 perc alatt.

Tipp:

A tölteléket variálhatjuk reszelt sajttal vagy apróra vágott gombával is. Ha kisebb köröket szaggatunk, falatnyi batyukat kapunk, amelyek remek vendégváró falatkák lehetnek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
vhajni81
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is