Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Póréhagymás-baconos batyuk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 500 g finomliszt
  • 300 g vaj
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál só

Töltelék:

  • 1 darab póréhagyma
  • 2 darab héjában főtt burgonya
  • 100 g bacon
  • 3 evőkanál tejszín
  • bors
  • só

Tetejére:

  • 1 tojás

Elkészítése

Tészta:

A lisztet keverjük össze a sóval, majd morzsoljuk el benne a vajat. Adjuk hozzá a tojásokat és gyúrjuk egynemű tésztává. Csomagoljuk folpackba, majd tegyük hűtőbe 1 órára.

Töltelék:

A karikázott póréhagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd adjuk hozzá a kockára vágott bacont. Amikor a bacon kicsit pirulni kezd, keverjük bele a hámozott, feldarabolt főtt krumplit. Sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítsük, végül öntsük hozzá a tejszínt és forraljuk össze.

Formázás:

A pihentetett tésztát nyújtsuk ki és szaggassunk belőle egyforma köröket. A körök felére halmozzunk tölteléket, a széleit kenjük meg felvert tojással. Hajtsuk össze és a szélét csipkedjük össze, hogy jól záródjon. Sorakoztassuk a batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kenjük le a tetejüket felvert tojással.

Sütés:

A batyukat 180 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára körülbelül 30 perc alatt.

Tipp:

A tölteléket variálhatjuk reszelt sajttal vagy apróra vágott gombával is. Ha kisebb köröket szaggatunk, falatnyi batyukat kapunk, amelyek remek vendégváró falatkák lehetnek.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/porehagymas-baconos-batyuk/