Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Porhanyós sajtos pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A porhanyós sajtos pogácsa egy igazi klasszikus sós finomság, amelyet könnyű elkészíteni, és mindig sikert arat. A sajtos, omlós tészta és a ropogósra sült magvak együtt teszik különlegessé. Vendégvárónak vagy egy finom leves mellé is tökéletes választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.10.11.

Hozzávalók

Elkészítése

A sajtot lereszeljük, majd összekeverjük a margarinnal és a főzőtejszínnel. Hozzáadjuk a sót és a fűszerpaprikát, végül a lisztet a sütőporral együtt a masszába dolgozzuk. A tésztát alufóliába csomagoljuk, és egy órára hűtőbe tesszük pihenni.

A pihentetett tésztát lisztezett deszkán fél centiméter vastagra nyújtjuk. Tetszés szerinti pogácsaformákat szúrunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.

A tetejüket tojássárgájával lekenjük, és megszórjuk szezámmaggal. Ízlés szerint köménymagot vagy reszelt sajtot is szórhatunk rá. Előmelegített sütőben, 200 fokon aranyszínűre sütjük.

Tipp

Ha karakteresebb ízre vágyunk, a tésztába keverhetünk egy kevés reszelt füstölt sajtot is. A tetejére szórt magvakat változatosan kombinálhatjuk: dióval, tökmaggal vagy napraforgómaggal is nagyon finom lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is