Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Porhanyós sajtos pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg sajt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • 1 csomag sütőpor
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál só
  • 2 db tojássárgája
  • 2 evőkanál szezámmag

Elkészítése

A sajtot lereszeljük, majd összekeverjük a margarinnal és a főzőtejszínnel. Hozzáadjuk a sót és a fűszerpaprikát, végül a lisztet a sütőporral együtt a masszába dolgozzuk. A tésztát alufóliába csomagoljuk, és egy órára hűtőbe tesszük pihenni.

A pihentetett tésztát lisztezett deszkán fél centiméter vastagra nyújtjuk. Tetszés szerinti pogácsaformákat szúrunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.

A tetejüket tojássárgájával lekenjük, és megszórjuk szezámmaggal. Ízlés szerint köménymagot vagy reszelt sajtot is szórhatunk rá. Előmelegített sütőben, 200 fokon aranyszínűre sütjük.

Tipp

Ha karakteresebb ízre vágyunk, a tésztába keverhetünk egy kevés reszelt füstölt sajtot is. A tetejére szórt magvakat változatosan kombinálhatjuk: dióval, tökmaggal vagy napraforgómaggal is nagyon finom lesz.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/porhanyos-sajtos-pogacsa/