A sajtot lereszeljük, majd összekeverjük a margarinnal és a főzőtejszínnel. Hozzáadjuk a sót és a fűszerpaprikát, végül a lisztet a sütőporral együtt a masszába dolgozzuk. A tésztát alufóliába csomagoljuk, és egy órára hűtőbe tesszük pihenni.
A pihentetett tésztát lisztezett deszkán fél centiméter vastagra nyújtjuk. Tetszés szerinti pogácsaformákat szúrunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
A tetejüket tojássárgájával lekenjük, és megszórjuk szezámmaggal. Ízlés szerint köménymagot vagy reszelt sajtot is szórhatunk rá. Előmelegített sütőben, 200 fokon aranyszínűre sütjük.
Tipp
Ha karakteresebb ízre vágyunk, a tésztába keverhetünk egy kevés reszelt füstölt sajtot is. A tetejére szórt magvakat változatosan kombinálhatjuk: dióval, tökmaggal vagy napraforgómaggal is nagyon finom lesz.