Elkészítése
A cukorral édesített langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összekeverjük a liszttel, a tojással, az olajjal és egy csipet sóval, alaposan összedolgozzuk. A tetejét meghintjük liszttel, és langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Amíg a tészta kel, elkészítjük a pörköltet:
Az olajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kockákra vágott csirkehúst, majd együtt pirítjuk tovább. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, megszórjuk pirospaprikával, és beletesszük az apróra vágott fokhagymát is. Kevés vizet öntünk alá, és a húst – időnként megkeverve – puhára pároljuk.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Megkenjük a langyosra hűtött pörkölttel (a szaftjából kicsit félreteszünk), majd a tésztát felgöngyöljük és ujjnyi vastagságúra szeleteljük.
A csigákat kizsírozott tepsibe sorakoztatjuk (jó a sütőpapír is), és újra megkelesztjük. Meglocsoljuk a pörkölt levével, majd 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
