Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csigák

Pörköltes csiga

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A cukorral édesített langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összekeverjük a liszttel, a tojással, az olajjal és egy csipet sóval, alaposan összedolgozzuk. A tetejét meghintjük liszttel, és langyos helyen a duplájára kelesztjük. Amíg a tészta kel, elkészítjük a pörköltet: Az olajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kockákra vágott csirkehúst, majd együtt pirítjuk tovább. […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.07.25.

A tésztához

A pörkölthöz

Elkészítése

A cukorral édesített langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összekeverjük a liszttel, a tojással, az olajjal és egy csipet sóval, alaposan összedolgozzuk. A tetejét meghintjük liszttel, és langyos helyen a duplájára kelesztjük.

Amíg a tészta kel, elkészítjük a pörköltet:

Az olajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kockákra vágott csirkehúst, majd együtt pirítjuk tovább. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, megszórjuk pirospaprikával, és beletesszük az apróra vágott fokhagymát is. Kevés vizet öntünk alá, és a húst – időnként megkeverve – puhára pároljuk.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Megkenjük a langyosra hűtött pörkölttel (a szaftjából kicsit félreteszünk), majd a tésztát felgöngyöljük és ujjnyi vastagságúra szeleteljük.

A csigákat kizsírozott tepsibe sorakoztatjuk (jó a sütőpapír is), és újra megkelesztjük. Meglocsoljuk a pörkölt levével, majd 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is