Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pörköltes csiga recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 60 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 csipet só
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 db tojás

A pörkölthöz

  • 2 db csirkemellfilé (bármilyen hús jó, sőt a virsli is finom hozzá)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • só
  • bors

Elkészítése

A cukorral édesített langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összekeverjük a liszttel, a tojással, az olajjal és egy csipet sóval, alaposan összedolgozzuk. A tetejét meghintjük liszttel, és langyos helyen a duplájára kelesztjük.

Amíg a tészta kel, elkészítjük a pörköltet:

Az olajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kockákra vágott csirkehúst, majd együtt pirítjuk tovább. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, megszórjuk pirospaprikával, és beletesszük az apróra vágott fokhagymát is. Kevés vizet öntünk alá, és a húst – időnként megkeverve – puhára pároljuk.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Megkenjük a langyosra hűtött pörkölttel (a szaftjából kicsit félreteszünk), majd a tésztát felgöngyöljük és ujjnyi vastagságúra szeleteljük.

A csigákat kizsírozott tepsibe sorakoztatjuk (jó a sütőpapír is), és újra megkelesztjük. Meglocsoljuk a pörkölt levével, majd 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/porkoltes-csiga/