Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Puha sajtos pogi

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a puha sajtos pogácsa igazi klasszikus sós vendégváró, amely kívül ropogós, belül pedig omlós. Az egyszerű hozzávalókból könnyen összeállítható, a reszelt sajt pedig különleges ízt és szép aranyos kérget ad neki. Pogácsaszaggatóval formázva bármilyen alkalomra tökéletes választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Schonfelder Kitti
Beküldte: 2013.09.06.

Hozzávalók

A tetejére

Elkészítése

A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a sót, a két tojássárgáját, a tejfölt és az élesztőt. Alaposan összegyúrjuk a tésztát, végül a reszelt sajt nagyobb részét is beledolgozzuk, de egy keveset félreteszünk a tetejére.

A tésztát letakarva meleg helyen hagyjuk kelni, amíg a duplájára nem nő. Ezután enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat.

A tetejüket megkenjük a tojásfehérjével, majd megszórjuk a félretett reszelt sajttal. A pogácsákat sütés előtt még 10–15 percig pihentetjük a tepsiben.

Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, majd rácson hagyjuk kihűlni.

Tipp

Ha szeretnénk változatossá tenni, a tésztába keverhetünk apróra vágott snidlinget vagy egy kevés fokhagymaport is. Így a pogácsa íze még különlegesebb lesz, és jól illik egy hidegtál vagy leves mellé is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Schonfelder Kitti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is