Elkészítése
A langyos tejbe belekeverjük a pici cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. A lisztet és a sót egy nagyobb tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót. A margarint előzőleg felolvaszthatjuk, hogy könnyebben elkeveredjen a tésztában. Az alapanyagokat alaposan összedolgozzuk, míg sima tésztát nem kapunk. Langyos helyen, letakarva, körülbelül egy órán át kelesztjük.
Amikor a tészta megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk, nagyjából 1-1,5 cm vastagságúra. A tetejét óvatosan bevagdossuk rácsos mintára, lekenjük tojássárgájával, és megszórjuk reszelt sajttal. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket.
Előmelegített, 180-200 fokos sütőben aranyszínűre sütjük.
Tálalás:
Frissen, még melegen a legfinomabb.
