Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Puha túrós pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A langyos tejbe belekeverjük a pici cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. A lisztet és a sót egy nagyobb tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót. A margarint előzőleg felolvaszthatjuk, hogy könnyebben elkeveredjen a tésztában. Az alapanyagokat alaposan összedolgozzuk, míg sima tésztát nem kapunk. Langyos helyen, letakarva, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
acsni
Beküldte: 2013.02.23.

Hozzávalók

Elkészítése

A langyos tejbe belekeverjük a pici cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. A lisztet és a sót egy nagyobb tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót. A margarint előzőleg felolvaszthatjuk, hogy könnyebben elkeveredjen a tésztában. Az alapanyagokat alaposan összedolgozzuk, míg sima tésztát nem kapunk. Langyos helyen, letakarva, körülbelül egy órán át kelesztjük.

Amikor a tészta megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk, nagyjából 1-1,5 cm vastagságúra. A tetejét óvatosan bevagdossuk rácsos mintára, lekenjük tojássárgájával, és megszórjuk reszelt sajttal. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket.

Előmelegített, 180-200 fokos sütőben aranyszínűre sütjük.

Tálalás:

Frissen, még melegen a legfinomabb.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
acsni
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is