Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pupusas recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 60 dkg finomliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál só
  • 1 dl olaj
  • 240 ml víz

Töltelék ( variálható, de figyelembe kell venni az összetevők sósságát)

  • 4 evőkanál tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • paprika ( ez lehet zöldpaprika vagy csípős paprika, mi fél fél arányba tettünk bele)
  • újhagyma
  • sonka
  • bacon
  • kolbász
  • reszelt sajt

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és hagyjuk pihenni, amíg a tölteléket elkészítjük. A töltelék összetevőit egy tálban összekeverjük, ügyelve arra, hogy a bacon vagy a kolbász miatt ne legyen túl sós a keverék.

A tésztából egy kisebb darabot letépünk, majd kinyújtjuk. A közepére egy kanál tölteléket teszünk, és a tészta széleit batyu formában összehajtjuk. Ezután a nyújtófa és a kezünk segítségével ovális vagy kör alakúra formázzuk. Az összes pupusas így készül el.

Egy száraz serpenyőben, olaj nélkül, a legkisebb lángon sütjük őket 2-4 percig mindkét oldalukon, amíg szép világosbarnára pirulnak.

Ebből az adagból körülbelül 10-12 darab pupusas készül.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/pupusas/