Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Régimódi tepertős pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 20 dkg kenyérliszt 25 dkg finomliszt 2 tk só 8 dkg vaj 1 tojássárgája 2,5 dkg élesztő 1,5 dl langyos tej 1 tk porcukor 3 ek tejföl 15 dkg tepertőkrém só és frissen őrölt bors, ízlés szerint Kenéshez: 1 tojás enyhén felverve Elkészítése: Egy nagyobb tálba szitáljuk bele a kétféle lisztet, keverjük bele a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Brioche
Beküldte: 2015.11.09.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 20 dkg kenyérliszt
  • 25 dkg finomliszt
  • 2 tk só
  • 8 dkg vaj
  • 1 tojássárgája
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1,5 dl langyos tej
  • 1 tk porcukor
  • 3 ek tejföl
  • 15 dkg tepertőkrém
  • só és frissen őrölt bors, ízlés szerint

Kenéshez:

  • 1 tojás enyhén felverve


Elkészítése:

Egy nagyobb tálba szitáljuk bele a kétféle lisztet, keverjük bele a sót, és morzsoljuk el benne a vajat. Ezután adjuk hozzá a szoba hőmérsékletű tojást, a tejfölt és a cukros tejben felfuttatott élesztőt. Kb tíz perc alatt dagasszunk hólyagosra tésztát és letakarva, meleg helyen kb. egy óra alatt kelesszük a duplájára.

Ezután kb. 0,5 cm vastagra nyújtsuk ki a tésztát, kenjük le a fele mennyiségű tepertőkrémmel. Sózzuk, és borsozzuk ízlésünk szerint. Hajtsuk meg könyvtechnikával (harmadoljuk képzeletben, hajtsuk be jobbról balra, majd a bal oldalát hajtsuk le, ezután fentről le, és lentről fel), és pihentessük hűtőben 20 percet.

Ezután nyújtsuk ki újra, kenjük le a tepertőkrém másik felével, fűszerezzük, és hajtsuk meg újra. Ezt követően tegyük újabb 20 percre hidegre.

Az idő letelte után következik egy utolsó hajtás (kenés nélkül), majd újra visszarakjuk a hűtőbe. Az utolsó 20 perc letelte után kb. 3 cm vastagra kinyújtjuk, tetejét egy éles késsel berácsozzuk, és kiszaggatjuk a tetszés szerinti méretű pogikat (mi a nagyobbakat szeretjük, mert ezek kevésbé száradnak ki, sütés után kívül ropogós, belül pedig puhák maradnak).

Sütőpapíros tepsire rakjuk, és előmelegített, 200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
Brioche
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is