Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 70 dkg liszt 25 dkg margarin 2 dl olaj 2 dl fehér bor 1 csapott ek só 0,5 csomag sütőpor 10 dkg pörkölt, sós napraforgó mag 10 dkg szezámmag 5 dkg lenmag Elkészítése: A lisztet a sóval és a sütőporral jól elkeverjük. Hozzáadjuk a felkockázott, hideg margarint, és az egészet morzsásra gyúrjuk. Ezután hozzáadjuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2016.01.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 dl olaj
  • 2 dl fehér bor
  • 1 csapott ek só
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 10 dkg pörkölt, sós napraforgó mag
  • 10 dkg szezámmag
  • 5 dkg lenmag


Elkészítése:

A lisztet a sóval és a sütőporral jól elkeverjük. Hozzáadjuk a felkockázott, hideg margarint, és az egészet morzsásra gyúrjuk. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és összegyúrjuk a tésztát. Lisztezett felületen kb. fél cm vastagra nyújtjuk, és felcsíkozzuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 190 fokra előmelegített sütőbe téve 15-20 perc alatt világosra sütjük.

Sörkorcsolyaként, borkorcsolyaként igazán remek!

[box style=”info”]Egyik alkalommal tettem hozzá 1 csomag (10 dkg) pörkölt, sós földimogyorót és azzal is nagyon finom. 🙂
A magvak összetevői ízlés szerint variálhatóak![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is