Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Részeges rágcsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 dl olaj
  • 2 dl fehér bor
  • 1 csapott ek só
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 10 dkg pörkölt, sós napraforgó mag
  • 10 dkg szezámmag
  • 5 dkg lenmag


Elkészítése:

A lisztet a sóval és a sütőporral jól elkeverjük. Hozzáadjuk a felkockázott, hideg margarint, és az egészet morzsásra gyúrjuk. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és összegyúrjuk a tésztát. Lisztezett felületen kb. fél cm vastagra nyújtjuk, és felcsíkozzuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 190 fokra előmelegített sütőbe téve 15-20 perc alatt világosra sütjük.

Sörkorcsolyaként, borkorcsolyaként igazán remek!

[box style=”info”]Egyik alkalommal tettem hozzá 1 csomag (10 dkg) pörkölt, sós földimogyorót és azzal is nagyon finom. 🙂
A magvak összetevői ízlés szerint variálhatóak![/box]

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/reszeges-ragcsa/