Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Réteges, sonkás csillagpogi

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 60 dkg liszt 3 csapott tk só 3 dl tej 2,5 dkg friss élesztő 1 kk cukor 1 tojás sárgája 10 dkg margarin 1 púpos ek tejföl Hajtogatáshoz: 1 ek margarin 10 dkg vékonyra szeletelt sonka Tetejére: 1 kisebb felvert tojás 1 tk szezámmag Elkészítése: Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2017.01.02.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 3 csapott tk só
  • 3 dl tej
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 kk cukor
  • 1 tojás sárgája
  • 10 dkg margarin
  • 1 púpos ek tejföl

Hajtogatáshoz:

  • 1 ek margarin
  • 10 dkg vékonyra szeletelt sonka

Tetejére:

  • 1 kisebb felvert tojás
  • 1 tk szezámmag


Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral, majd a sóval elkevert liszthez adjuk. A többi alapanyagot is hozzáadva rugalmas tésztát dagasztunk, amit egy órát kelesztünk.

Lisztezett felületen ujjnyi vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk.

Egy kanál domború oldalával lekenjük margarinnal, majd rászórjuk az egész apróra vágott sonkát. Tenyérrel kicsit belenyomkodjuk.

A pogácsáknál szokásos módon hajtogatjuk. A felső harmadot középre hajtjuk, rá az alsó harmadot, majd a bal oldalt középre, rá a jobboldali tésztát.

Letakarva 20 percet kelesztjük. Ujjnyi vastagra elnyújtjuk és egy lisztbe mártott csillagformával kiszúrjuk.

Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk, ahol 20 percet pihentetjük, majd lekenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal.

180 fokon hőlégkeveréssel 18 percet sütjük.

[box style=”info”]Gyakran sütök pogácsát, mert nagyon kedveli a család. Most egy kicsit különlegesebb alakban, csillag formában készült, mégpedig egy kis sonkával megbolondítva. Szép réteges pogácsa a végeredmény, ami még másnap is kellemesen puha.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is