Elkészítése
Tészta:
Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojást, az olajat és a maradék tejet. Simára dagasztjuk, majd letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Krém:
A túrót, a tojást, a vajat és egy csipet sót krémesre keverünk.
Rétegezés:
A megkelt tésztát öt részre osztjuk. Mindegyiket kör alakúra nyújtjuk és négy lapot lekenünk a túrós krémmel, majd egymásra helyezzük őket. Az ötödik lapot nem kenjük meg. A tésztát nyújtófával 1,5 cm vastagra nyújtjuk és 20 percig pihentetjük.
Sütés:
A tetejét lekenjük felvert tojással, ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal vagy szezámmaggal. Négyzetekre vágjuk, majd előmelegített, 190 fokos sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp:
A túrós krémbe keverhetünk apróra vágott friss kaprot vagy snidlinget is. Ha szeretjük, a tetejére mákot vagy napraforgómagot is szórhatunk a sajt helyett.

