Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Réteges túrós pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a pogácsa változat a rétegezés miatt foszlós és könnyű. A tetejére szórt sajt vagy szezámmag még ízletesebbé és mutatósabbá teszi.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
hsziszi
Beküldte: 2017.11.22.

A tésztához:

A krémhez:

A tetejére

Elkészítése

Tészta:

Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojást, az olajat és a maradék tejet. Simára dagasztjuk, majd letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

Krém:

A túrót, a tojást, a vajat és egy csipet sót krémesre keverünk.

Rétegezés:

A megkelt tésztát öt részre osztjuk. Mindegyiket kör alakúra nyújtjuk és négy lapot lekenünk a túrós krémmel, majd egymásra helyezzük őket. Az ötödik lapot nem kenjük meg. A tésztát nyújtófával 1,5 cm vastagra nyújtjuk és 20 percig pihentetjük.

Sütés:

A tetejét lekenjük felvert tojással, ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal vagy szezámmaggal. Négyzetekre vágjuk, majd előmelegített, 190 fokos sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp:

A túrós krémbe keverhetünk apróra vágott friss kaprot vagy snidlinget is. Ha szeretjük, a tetejére mákot vagy napraforgómagot is szórhatunk a sajt helyett.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
hsziszi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is