Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Réteges túrós pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához:

  • 60 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2,5 dl tej
  • 1 teáskanál só
  • 1 dl olaj

A krémhez:

  • 12,5 dkg vaj
  • 12,5 dkg túró
  • csipet só
  • 1 tojás

A tetejére

  • 1 tojás
  • sajt

Elkészítése

Tészta:

Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojást, az olajat és a maradék tejet. Simára dagasztjuk, majd letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

Krém:

A túrót, a tojást, a vajat és egy csipet sót krémesre keverünk.

Rétegezés:

A megkelt tésztát öt részre osztjuk. Mindegyiket kör alakúra nyújtjuk és négy lapot lekenünk a túrós krémmel, majd egymásra helyezzük őket. Az ötödik lapot nem kenjük meg. A tésztát nyújtófával 1,5 cm vastagra nyújtjuk és 20 percig pihentetjük.

Sütés:

A tetejét lekenjük felvert tojással, ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal vagy szezámmaggal. Négyzetekre vágjuk, majd előmelegített, 190 fokos sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp:

A túrós krémbe keverhetünk apróra vágott friss kaprot vagy snidlinget is. Ha szeretjük, a tetejére mákot vagy napraforgómagot is szórhatunk a sajt helyett.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/reteges-turos-pogacsa-2/