Tészta elkészítése
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a finomra reszelt füstölt sajtot, a joghurtot, sóval és borssal ízesítjük. Az így kapott tésztát legalább 30 percre hűtőbe tesszük pihenni, hogy könnyebben nyújtható legyen.
Formázás
A megpihent tésztát négy részre osztjuk, majd sütőpapíron egyenként kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, lehetőleg téglalap alakban, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. Ezután éles késsel vagy pizza szeletelővel hosszú, kb. 20 cm-es csíkokat vágunk belőle. Ha van metéltvágó, azzal is szépen formázható, de akár egy vonalzó mentén is dolgozhatunk, hogy a pálcikák egyenletesek legyenek. A csíkokat kicsit szellősebbre igazítjuk, hogy sütés közben ne ragadjanak össze.
Sütés
A tésztacsíkok tetejét tojássárgájával lekenjük, ízlés szerint megszórhatjuk szezámmaggal, majd előmelegített 180 fokos sütőben 10–12 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Tipp
A klasszikus ízvilág mellett kipróbálhatjuk köménymaggal, mákkal vagy reszelt sajttal is a tetején. Frissen a legropogósabb, de jól záródó dobozban néhány napig is eltartható, így előre is elkészíthetjük vendégvárónak.