Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sós sütemények

Töltött finomságok

Ricottás-spenótos párnák

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta 20 dkg spenót só bors 20 dkg ricotta 10 dkg vaj 3 dkg parmezán őrölt szerecsendió 1 tojássárgája a kenéshez 3 dkg fenyőmag Elkészítése: A spenótot mossuk meg, szárazra centrifugáljuk salátacentrifugába téve (vagy konyharuhával itassuk fel a felesleges vizet róla). Ezután vágjuk apróra, és az olvasztott vaj felét a ricottával […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kalla58
Beküldte: 2015.03.06.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 20 dkg spenót
  • bors
  • 20 dkg ricotta
  • 10 dkg vaj
  • 3 dkg parmezán
  • őrölt szerecsendió
  • 1 tojássárgája a kenéshez
  • 3 dkg fenyőmag


Elkészítése:

A spenótot mossuk meg, szárazra centrifugáljuk salátacentrifugába téve (vagy konyharuhával itassuk fel a felesleges vizet róla). Ezután vágjuk apróra, és az olvasztott vaj felét a ricottával keverjük össze. Forgassuk bele a parmezánt, 1 csipet szerecsendiót, valamint a száraz serpenyőben megpirított fenyőmagot. Sózzuk, borsozzuk, majd alaposan dolgozzuk össze.

A leveles tésztát picit nyújtsuk ki, vágjuk négyzetekre. A négyzetek szélét kenjük meg tojással, majd halmozzuk a közepére a tölteléket. Hajtsuk háromszög alakba, nyomjuk össze a szélét, és villával cakkozzuk is be.Ezzel rögzítjük,hogy ne nyíljon szét a párnánk.

Tegyük őket sütőpapírral bélelt sütőlemezre, és kenjük le a tetejüket tojássárgájával. Díszítsük natúr fenyőmaggal.

200 fokon (légkeverés) előmelegített sütőbe téve kb. 15 perc alatt pirosra sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Szilveszteri receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is