Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ricottás-spenótos párnák recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 20 dkg spenót
  • só
  • bors
  • 20 dkg ricotta
  • 10 dkg vaj
  • 3 dkg parmezán
  • őrölt szerecsendió
  • 1 tojássárgája a kenéshez
  • 3 dkg fenyőmag


Elkészítése:

A spenótot mossuk meg, szárazra centrifugáljuk salátacentrifugába téve (vagy konyharuhával itassuk fel a felesleges vizet róla). Ezután vágjuk apróra, és az olvasztott vaj felét a ricottával keverjük össze. Forgassuk bele a parmezánt, 1 csipet szerecsendiót, valamint a száraz serpenyőben megpirított fenyőmagot. Sózzuk, borsozzuk, majd alaposan dolgozzuk össze.

A leveles tésztát picit nyújtsuk ki, vágjuk négyzetekre. A négyzetek szélét kenjük meg tojással, majd halmozzuk a közepére a tölteléket. Hajtsuk háromszög alakba, nyomjuk össze a szélét, és villával cakkozzuk is be.Ezzel rögzítjük,hogy ne nyíljon szét a párnánk.

Tegyük őket sütőpapírral bélelt sütőlemezre, és kenjük le a tetejüket tojássárgájával. Díszítsük natúr fenyőmaggal.

200 fokon (légkeverés) előmelegített sütőbe téve kb. 15 perc alatt pirosra sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/ricottas-spenotos-parnak/