Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Ropogtatnivalók

Sós sütemények

Rokfort sajtos tallér

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 20 dkg finomliszt 15 dkg margarin 15 dkg rokfort sajt 1 tojássárgája 1 tk só 1 mk sütőpor A kenéshez: 1 tojásfehérje 1 ek szezámmag Elkészítése: A sütőporos, sós lisztet a margarinnal elmorzsolom. Ezután hozzáadom a felkockázott rokfort sajtot és a tojássárgáját. Alaposan összegyúrom, gombócot formázok belőle, fóliába csomagolom, és legalább 5 órán keresztül […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Brioche
Beküldte: 2015.03.16.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 20 dkg finomliszt
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg rokfort sajt
  • 1 tojássárgája
  • 1 tk só
  • 1 mk sütőpor

A kenéshez:

  • 1 tojásfehérje
  • 1 ek szezámmag


Elkészítése:

A sütőporos, sós lisztet a margarinnal elmorzsolom. Ezután hozzáadom a felkockázott rokfort sajtot és a tojássárgáját.

Alaposan összegyúrom, gombócot formázok belőle, fóliába csomagolom, és legalább 5 órán keresztül a hűtőszekrényben pihentetem.

Sütés előtt 20 perccel kiveszem a tésztát, és hagyom egy picit szobahőmérsékleten állni. Ezután lisztezett felületen átgyúrom, és kb. 1 cm vastagra kinyújtom. Cakkos szélű (vagy sima) pogácsaszaggatóval kiszaggatom, lekenem a felvert tojásfehérjével, és megszóróm a szezámmaggal.

Előmelegített 180 fokos sütőben (alul-felül funkción) 15-17 perc alatt halvány aranybarnára sütöm.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Brioche
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is