Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ropogós, sajtos stangli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg finoliszt
  • 30 dkg margarin
  • 30 dkg sajt
  • 12 evőkanál víz
  • 2 evőkanál ecet (20 %-os)
  • 1 evőkanál só

Tetejére

  • 1 felvert tojás
  • 15 dkg reszelt sajt
  • köménymag

Elkészítése

A tésztához a lisztet átszitáljuk és összekeverjük a sóval és a reszelt sajttal, majd belemorzsoljuk a margarint és a vízben elkevert ecetet hozzáöntve jól összedolgozzuk és simára gyúrjuk.

Az így elkészített tésztagombócot folpackba csomagoljuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni.

Másnap enyhén lisztezett felületen 3 mm vékonyra kisodorjuk, közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A tésztát késsel vagy derelyevágóval keskeny stanglikra vágjuk. Megkenjük tojással, megszórjuk sajttal és ízlés szerint köménymaggal. Tepsire téve (hőlégkeveréssel) 18-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük!

Rendkívül ropogós és nagyon finom.

Miután kihűlt, egy zárható dobozba téve napokig eláll és friss marad.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/ropogos-sajtos-stangli/