Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Ropogtatnivalók

Sós sütemények

Ropogós sárgarépás tallér

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A ropogós sárgarépás tallér egyszerű és finom sós rágcsálnivaló, amely jól jön uzsonnára, vendégvárónak vagy akár nassolnivalónak is. A sajt és a répa íze jól kiegészíti egymást, a kömény pedig pikáns ízt ad neki. Elkészítése gyors, és előre is összeállítható.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Bagyinszkine Molnar Eva
Beküldte: 2013.10.31.

Hozzávalók

Elkészítése

Tészta összeállítása

A sárgarépát és a sajtot lereszeljük, majd hozzáadjuk a tojást és a lisztet. Sóval és őrölt köménnyel ízesítjük, alaposan összekeverjük.

Formázás

A masszából rudat formázunk, folpackba csomagoljuk, és fél órára betesszük a fagyasztóba, hogy könnyebben szeletelhető legyen.

Sütés

A kissé megdermedt rudat éles késsel karikákra vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tallérok aranyszínt kapnak és ropogósak lesznek.

Tipp

A tallérok ízesítését variálhatjuk: kömény helyett tehetünk bele fokhagymaport, zöldfűszereket vagy csípős paprikát is. Legjobb frissen, de dobozban tárolva másnap is ropogós marad.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Bagyinszkine Molnar Eva
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is