Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ropogós sárgarépás tallér recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 szál sárgarépa
  • 15 dkg sajt
  • 1 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • őrölt kömény
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csipet só

Elkészítése

Tészta összeállítása

A sárgarépát és a sajtot lereszeljük, majd hozzáadjuk a tojást és a lisztet. Sóval és őrölt köménnyel ízesítjük, alaposan összekeverjük.

Formázás

A masszából rudat formázunk, folpackba csomagoljuk, és fél órára betesszük a fagyasztóba, hogy könnyebben szeletelhető legyen.

Sütés

A kissé megdermedt rudat éles késsel karikákra vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tallérok aranyszínt kapnak és ropogósak lesznek.

Tipp

A tallérok ízesítését variálhatjuk: kömény helyett tehetünk bele fokhagymaport, zöldfűszereket vagy csípős paprikát is. Legjobb frissen, de dobozban tárolva másnap is ropogós marad.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/ropogos-sargarepas-taller/