Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Ropogtatnivalók

Rozsos stangli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A rozsos stangli egy ropogós, magokkal megszórt péksütemény, amely tökéletes szendvicsalap. Különleges lisztkeverékből készül, így íze gazdagabb és tartalmasabb a hagyományos kifliknél. Könnyen elkészíthető, mégis igazi házi finomság.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
anikò varga
Beküldte: 2013.08.25.

Hozzávalók:

Tetejére

Elkészítése

Élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben.

Ezután hozzáadjuk a langyos vizet és az olajat, majd a többi hozzávalót is beledolgozzuk, alaposan átgyúrjuk és 45 percig, meleg helyen letakarva kelesztjük.

A tésztánkat kb 2 ujjnyi vastagságú téglalap alakúra nyújtva pizzavágó vagy éles kés segítségével 4 cm széles hasábokra vágjuk. Tetejüket tojással lekenve az általunk összeállított magkeverékbe mártjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire helyezve, 200 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Rácsra téve hűtjük és tetszés szerint, önállóan vagy főételek mellé kínálhatjuk 🙂

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is