Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rozsos stangli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 20 dkg teljes kiörlésű liszt (rozs, búza)
  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 3 evőkanál burgonyapehely
  • 1,5 dl tej
  • 3,5 dl víz
  • 1 dl olaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 csapott teáskanál só
  • 1 kávéskanál cukor
  • kevés aszkorbinsav

Tetejére

  • magok (szezám, len, tökmag, zabpehely, napraforgó ,mogyoró)
  • tojásfehérje (vagy víz)

Elkészítése

Élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben.

Ezután hozzáadjuk a langyos vizet és az olajat, majd a többi hozzávalót is beledolgozzuk, alaposan átgyúrjuk és 45 percig, meleg helyen letakarva kelesztjük.

A tésztánkat kb 2 ujjnyi vastagságú téglalap alakúra nyújtva pizzavágó vagy éles kés segítségével 4 cm széles hasábokra vágjuk. Tetejüket tojással lekenve az általunk összeállított magkeverékbe mártjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire helyezve, 200 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Rácsra téve hűtjük és tetszés szerint, önállóan vagy főételek mellé kínálhatjuk 🙂

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/rozsos-stangli/