Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtkrémes kiflik recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 60 dkg finomliszt
  • 1 dl tej
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 tojás
  • 175 g tejföl
  • 1 dl étolaj

Kenéshez

  • 15 dkg vaj
  • 1 evőkanál só
  • 100 g tömlős sajt (kenhető tömlőssajt)
  • ízlés szerint adhatunk hozzá: tejfölt, sonkát apróra vágva, metélőhagymát, petrezselyemet,....stb

A tetejére

  • 1 tojás felverve
  • 10 dkg füstölt reszelt sajt
  • szezámmag

Elkészítése

Tészta:

A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval összeállítjuk a tésztát. Kb 10 percig dagasztjuk, végül letakarva kelesztjük 60 percen át.

A tésztában nincs só, mert mindegyiket sós vajjal kenjük majd meg és az elég lesz hozzá.

A megkelt tésztából 9 cipót készítünk.

A cipókat még egyenként 3 részre osztjuk és kisodorjuk vékonyra, kör alakúra.

Mindegyik kör alakú lapot a sós margarinnal vagy vajjal megkenünk és hármasával egymásra rakjuk.

Hagyjuk pihenni kb 20 percet, majd mindegyiket 8-8 cikkre vágjuk és ízlés szerinti krémmel megkenjük.

Kenéshez:

Tejföllel, tömlős sajttal és sonkával ízesíthetjük a kifliket.

Ha a sajttal kenjük, egy kis tejfölt tegyünk hozzá, hogy könnyebben kenhető legyen és erre is szórhatunk sonkakockákat.

A sajthoz a tejföl mellett tehetünk metélőhagymát is.

Formázás:

Ha megkentük a cikkeketaz általunk választott feltétekkel, akkor kiflit formázunk a tésztából és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

Még 20-30 percig kelesztjük. A tetejét felvert tojással megkenjük, füstölt reszelt sajttal, szezámmaggal megszórjuk, majd 180 fokon kb 30 perc alatt készre sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sajtkremes-kiflik/