Elkészítése
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 1 tk só
- 1 tojás
- 0,5 dl olaj
- 1 dl natúr joghurt
- 0,6 dl tej
Töltelékhez:
- 5 dkg medvehagyma
- 10 dkg sajtkrém
Tetejére:
- 1 tojássárgája
- szezámmag
Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk, majd a tészta összes hozzávalójával együtt jól kidolgozzuk.
Kb. 1 órát kelesztjük, majd kinyújtjuk.
A tészta felére rákenjük a medvehagymával elkevert sajtkrémet, majd a töltelékre ráhajtjuk a tészta másik felét. Párszor végigmegyünk rajta sodrófával, majd tojássárgájával lekenjük és megszórjuk szezámmaggal.
Derelyevágóval csíkokat vágunk. Mindegyik tésztacsíkot a két végénél fogva ellentétes irányba párszor megcsavarjuk, és sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket.
20-25 percig pihentetjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

