Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sós sütemények

Töltött finomságok

Sajtkrémes-medvehagymás csavart

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 40 dkg liszt 2 dkg élesztő 1 tk cukor 1 tk só 1 tojás 0,5 dl olaj 1 dl natúr joghurt 0,6 dl tej Töltelékhez: 5 dkg medvehagyma 10 dkg sajtkrém   Tetejére: 1 tojássárgája szezámmag Elkészítése: Az élesztőt kevés langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk, majd a tészta összes hozzávalójával együtt jól kidolgozzuk. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Balog Erika
Beküldte: 2015.03.18.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tk cukor
  • 1 tk só
  • 1 tojás
  • 0,5 dl olaj
  • 1 dl natúr joghurt
  • 0,6 dl tej

Töltelékhez:

  • 5 dkg medvehagyma
  • 10 dkg sajtkrém

 

Tetejére:

  • 1 tojássárgája
  • szezámmag


Elkészítése:

Az élesztőt kevés langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk, majd a tészta összes hozzávalójával együtt jól kidolgozzuk.
Kb. 1 órát kelesztjük, majd kinyújtjuk.

A tészta felére rákenjük a medvehagymával elkevert sajtkrémet, majd a töltelékre ráhajtjuk a tészta másik felét. Párszor végigmegyünk rajta sodrófával, majd tojássárgájával lekenjük és megszórjuk szezámmaggal.

Derelyevágóval csíkokat vágunk. Mindegyik tésztacsíkot a két végénél fogva ellentétes irányba párszor megcsavarjuk, és sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket.

20-25 percig pihentetjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Balog Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is