Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Piskótatekercs: 3 tojás 4 púpos ek liszt 1 tk só 3 ek tej 1 mk őrölt fehér bors Töltelék: 5 dkg vaj 10 dkg füstölt sajt 10 dkg trappista sajt 10 dkg szeletelt sonka 1 ek tejföl 2 tk reszelt vöröshagyma só őrölt fehér bors Bevonókrém: 10 dkg krémsajt 10 dkg mascarpone só Elkészítése: […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2015.03.11.

Elkészítése

Hozzávalók:

Piskótatekercs:

  • 3 tojás
  • 4 púpos ek liszt
  • 1 tk só
  • 3 ek tej
  • 1 mk őrölt fehér bors

Töltelék:

  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg szeletelt sonka
  • 1 ek tejföl
  • 2 tk reszelt vöröshagyma
  • őrölt fehér bors

Bevonókrém:

  • 10 dkg krémsajt
  • 10 dkg mascarpone


Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük, majd tesszük.

A tojások sárgáját a sóval, őrölt fehér borssal és a tejjel pár perc alatt habosra keverjük. Ezután beleszitáljuk a lisztet, és simára keverjük. Apránként óvatosan fakanállal hozzákeverjük a keményre felvert habot.

Egy tepsit (kb. 37 x 30) kibélelünk sütőpapírral, majd ráöntjük a masszát, és egyenletesen elsimítjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 10-15 perc alatt készre sütjük.

A sütőből kivéve nedves konyharuhára borítjuk, majd szorosan feltekerjük.
Így hagyjuk teljesen kihűlni, de közben többször ki-betekerjük, hogy ne repedjen meg, és a formája is megmaradjon.

A vajat a tejföllel kicsit kikeverjük, majd hozzáadjuk a kétféle reszelt sajtot, a reszelt vöröshagymát, az apró kockára vágott sonkát, és ízlés szerint sót és őrölt borsot. Majd jó alaposan összekeverjük.

A teljesen kihűlt piskótatekercset megtöltjük a sonkás-sajtos töltelékkel, majd óvatosan feltekerjük.

A bevonókrémhez jó habosra keverjük a mascarponét és a krémsajtot, ízlés szerinti mennyiségű sóval.

Ezután egy tálcára helyezzük a megtöltött piskótatekercset, majd kívülről bevonjuk a krémsajtos-mascarponés krémmel. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek, és könnyen szeletelhető legyen.

Tálalás előtt kedvünk szerint díszíthetjük, hogy minél mutatósabb legyen, majd felszeletelve tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Húsvéti receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is