1 dl langyos tejet összekeverünk a cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet és a sót, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojássárgákat és az olajat. Annyi tejet adunk hozzá, hogy egy félkemény, rugalmas tésztát kapjunk. A tésztát alaposan kidolgozzuk, majd letakarva meleg helyen kelesztjük, amíg a duplájára nem nő.
Amíg a tészta kel, elkészítjük a krémet. A kenhető sajtot összekeverjük a pizzakrémmel. Ha szeretnénk, apróra vágott hagymát vagy más ízesítőt is hozzáadhatunk.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagságú téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a krémmel, majd ízlés szerint megszórjuk aprított sonkával, kolbásszal vagy más feltéttel. A tésztát szorosan feltekerjük, mint a bejglit, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük egymástól távolabb, hogy legyen helyük kelni. A csigákat letakarjuk, és további 30 percig kelesztjük.
A megkelt csigák tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd hideg sütőbe helyezzük a tepsit. 170 fokra állítjuk a sütőt, és a csigákat aranybarnára sütjük.