Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtkrémes pizzás csiga recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 60 dkg finomliszt
  • 1 evőkanál só
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 db tojássárgája
  • 3 dkg élesztő
  • 2 evőkanál cukor
  • kb 2,5-3 dl tej (függ a liszt mennyiségétől)

Krém

  • 100 g kenhető sajt
  • 200 g pizzakrém
  • sajt

Feltét

  • sonka
  • kolbász

Elkészítése

1 dl langyos tejet összekeverünk a cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet és a sót, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojássárgákat és az olajat. Annyi tejet adunk hozzá, hogy egy félkemény, rugalmas tésztát kapjunk. A tésztát alaposan kidolgozzuk, majd letakarva meleg helyen kelesztjük, amíg a duplájára nem nő.

Amíg a tészta kel, elkészítjük a krémet. A kenhető sajtot összekeverjük a pizzakrémmel. Ha szeretnénk, apróra vágott hagymát vagy más ízesítőt is hozzáadhatunk.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagságú téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a krémmel, majd ízlés szerint megszórjuk aprított sonkával, kolbásszal vagy más feltéttel. A tésztát szorosan feltekerjük, mint a bejglit, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük egymástól távolabb, hogy legyen helyük kelni. A csigákat letakarjuk, és további 30 percig kelesztjük.

A megkelt csigák tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd hideg sütőbe helyezzük a tepsit. 170 fokra állítjuk a sütőt, és a csigákat aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sajtkremes-pizzas-csiga/