Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtkrémes tallér recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 20 dkg finomliszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 4 dkg reszelt sajt
  • só
  • őrölt pirospaprika
  • 6 evőkanál tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

Krém

  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg krémsajt
  • reszelt sajt
Sajtkrémes tallér kép

Elkészítése

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek és a tészta könnyebben kezelhető legyen. A pihentetés után a tésztát kilisztezett deszkán kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk. Korongokat szaggatunk belőle, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. A kisült korongokat hagyjuk teljesen kihűlni.

Közben elkészítjük a krémet. A krém hozzávalóit alaposan összekeverjük, amíg egyenletes, sima állagú nem lesz. A kihűlt korongokat vastagon megkenjük a krémmel, majd párosával összeragasztjuk őket. Az oldalán, ahol a krém kissé kifolyt, reszelt sajtba forgatjuk, hogy szép, ízletes díszítést kapjunk. A kész süteményt hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen, majd tálalhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sajtkremes-taller/