Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Pogácsák

Sajtos-medvehagymás pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 1 dl tej 1 kk cukor 1-1,5 ek só 1 tojás 60 dkg liszt 2,5 dkg élesztő 25 dkg margarin 25 dkg túró 0,5 dl olaj 150 g tejföl 1 csokor medvehagyma apróra vágva Tetejére: 1 felvert tojás 15 dkg reszelt sajt Elkészítése: Ha nem szeretnénk sokat vacakolni a tésztával, akkor a hozzávalókat […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2015.04.01.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 1 dl tej
  • 1 kk cukor
  • 1-1,5 ek só
  • 1 tojás
  • 60 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg túró
  • 0,5 dl olaj
  • 150 g tejföl
  • 1 csokor medvehagyma apróra vágva

Tetejére:

  • 1 felvert tojás
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

Ha nem szeretnénk sokat vacakolni a tésztával, akkor a hozzávalókat egy kenyérsütőgép táljába tesszük és alaposan összedolgoztatjuk, majd dagasztatjuk a géppel. Ha nincs gépünk, akkor egy nagyobb tálba belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és leöntjük a langyos tejjel. Pár percig pihentetjük, majd a tészta többi hozzávalóját is beletesszük és jól kidolgozzuk a tésztát. Az elkészült tésztát letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán négyzet alakúra kinyújtjuk, hajtogatjuk, majd 20 percig pihentetjük letakarva. Ha letelt az idő a tésztát kinyútjuk ujjnyi vastagra, tetejét beirdaljuk.

A tésztát tetszőleges méretű szaggatóval kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a pogácsákat, egymástól kicsit távolabb, majd újrakelesztjük. A megkelt pogácsákat lekenjük felvert tojással, megszórjuk sajttal.

A kész pogácsákat 200 fokra előmelegített (csal aló-felső sütés) sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük. Az eredmény fenomenálisan finom, puha, omlós pogácsa, amely másnapra sem szárad ki. 🙂

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is