Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Sós sütemények

Sajtos apró kiflik

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ezek a sajtos apró kiflik nemcsak finomak, hanem jól is variálhatók. Reggelire, uzsonnára vagy vendégváró falatként egyaránt megállják a helyüket.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
hsziszi
Beküldte: 2017.11.22.

Tészta:

A tetejére

Tetejére:

Elkészítése

Tészta:

Az élesztőt a cukorral simára keverjük a langyos tejben. A kétféle lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az olajat és az élesztős tejet. A hozzávalókból lágy tésztát dagasztunk. Folpackkal lefedve vagy kelesztőtálban pihentetve 1 órára hűtőbe tesszük.

Formázás:

A megkelt tésztát három részre osztjuk. Az egyik részt kör alakúra, vékonyra nyújtjuk, majd megkenjük vajjal. A kört 18 háromszögre vágjuk, majd a szélesebb végétől kezdve feltekerjük, így kifliket formázunk. A másik két tésztadarabbal is ugyanígy járunk el.

Sütés:

A kifliket sütőpapíros tepsire rakjuk. A tetejüket lekenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, majd 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 15 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütési idő sütőtől függően eltérhet.

A sajtos apró kifliket frissen, még melegen kínáljuk, de hidegen is finomak.

Tipp:

Ha változatosságot szeretnénk, a vaj helyett kenhetjük a tésztát fokhagymás vajjal vagy fűszervajjal is. A tetejére a sajt mellé szórhatunk szezámmagot vagy köménymagot is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
hsziszi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is