Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos apró kiflik recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg rétesliszt
  • 1 dl olaj
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 3 dl tej
  • 2 teáskanál só
  • csipet cukor
  • 10 dkg vaj a tészta kenéséhez

A tetejére

  • 10 dkg vaj

Tetejére:

  • 1 tojás
  • 15 dkg sajt

Elkészítése

Tészta:

Az élesztőt a cukorral simára keverjük a langyos tejben. A kétféle lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az olajat és az élesztős tejet. A hozzávalókból lágy tésztát dagasztunk. Folpackkal lefedve vagy kelesztőtálban pihentetve 1 órára hűtőbe tesszük.

Formázás:

A megkelt tésztát három részre osztjuk. Az egyik részt kör alakúra, vékonyra nyújtjuk, majd megkenjük vajjal. A kört 18 háromszögre vágjuk, majd a szélesebb végétől kezdve feltekerjük, így kifliket formázunk. A másik két tésztadarabbal is ugyanígy járunk el.

Sütés:

A kifliket sütőpapíros tepsire rakjuk. A tetejüket lekenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, majd 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 15 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütési idő sütőtől függően eltérhet.

A sajtos apró kifliket frissen, még melegen kínáljuk, de hidegen is finomak.

Tipp:

Ha változatosságot szeretnénk, a vaj helyett kenhetjük a tésztát fokhagymás vajjal vagy fűszervajjal is. A tetejére a sajt mellé szórhatunk szezámmagot vagy köménymagot is.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sajtos-apro-kiflik/