Tészta:
Az élesztőt a cukorral simára keverjük a langyos tejben. A kétféle lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az olajat és az élesztős tejet. A hozzávalókból lágy tésztát dagasztunk. Folpackkal lefedve vagy kelesztőtálban pihentetve 1 órára hűtőbe tesszük.
Formázás:
A megkelt tésztát három részre osztjuk. Az egyik részt kör alakúra, vékonyra nyújtjuk, majd megkenjük vajjal. A kört 18 háromszögre vágjuk, majd a szélesebb végétől kezdve feltekerjük, így kifliket formázunk. A másik két tésztadarabbal is ugyanígy járunk el.
Sütés:
A kifliket sütőpapíros tepsire rakjuk. A tetejüket lekenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, majd 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 15 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütési idő sütőtől függően eltérhet.
A sajtos apró kifliket frissen, még melegen kínáljuk, de hidegen is finomak.
Tipp:
Ha változatosságot szeretnénk, a vaj helyett kenhetjük a tésztát fokhagymás vajjal vagy fűszervajjal is. A tetejére a sajt mellé szórhatunk szezámmagot vagy köménymagot is.