Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos-baconos babka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 80 g rétesliszt
  • 170 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 120 ml langyos tej (vagy tejszín-víz keveréke)
  • 12 g friss élesztő
  • 1 tojás
  • 50 g puha vaj
  • 1 mokkáskanál só

Töltelék

  • 4 evőkanál mascarpone ( krémsajt vagy tömlős sajt)
  • 15 dkg sajt (reszelve vagy szelve)
  • 1 csomag mozzarella
  • 200 g szeletelt bacon
  • szárított bazsalikom

Elkészítése

A tojást felvertem és egy evőkanálnyit félretettem a lekenéshez. A tészta hozzávalóit a dagasztógép üstjébe mértem és lágy, könnyen nyújtható tésztát dagasztottam belőle. Kelesztőtálba tettem és fél órán át pihentettem letakarva.

A megkelt tésztát nyújtótáblára borítottam és kb 30*40 cm-es téglalapra kinyújtottam. Megkentem mascarponéval, rászórtam a bazsalikomot, erre kerültek a sajtszeletek, a bacon, majd utoljára a mozzarella.

Felcsavartam mint a bejglit, majd hosszában, középen kettévágtam. Az így kapott két tésztafelet összefontam és a sütőpapírral bélelt dobozformába tettem.

Fél órát pihentettem, miközben a sütőt 180 fokra előmelegítettem. Lekentem a félretett tojással, majd 40 perc alatt aranybarnára sütöttem. Ha a teteje nagyon pirulna, érdemes sütőpapírral lefedni.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sajtos-baconos-babka/