Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Sajtos baconos pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sajtos baconos pogácsa laktató, sós finomság, amely kívül ropogós, belül puha. A pirított bacon és a reszelt sajt íze teszi különlegessé. Vendégvárónak, reggelihez vagy uzsonnára is tökéletes választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.09.21.

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Elkészítése

Tészta

A bacont apró kockákra vágjuk, serpenyőben kisütjük, majd leszűrjük. A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojások sárgáját, a tejfölt, a felfuttatott élesztőt, a pirított bacont és kevés sót. Lágy, de jól gyúrható tésztát készítünk.

A tésztát letakarva 20 percig kelesztjük, átgyúrjuk, majd további 40 percig pihentetjük. Ezután ujjnyi vastagra nyújtjuk, és éles késsel sűrűn bevagdossuk a tetejét.

Formázás és sütés

Közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. 10 percig pihentetjük, ezután felvert tojással megkenjük a tetejüket, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 30-35 percig sütjük, amíg szép színt kapnak.

Tipp

A tésztába tehetünk apróra vágott lilahagymát vagy újhagymát is, így még pikánsabb lesz. Ha szeretnénk, a tetejére szórhatunk szezámmagot vagy köménymagot is a sajt mellett.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is