Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos baconos pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 db tojássárgája
  • só
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 20 dkg bacon

A kenéshez

  • 1 db tojás

A tetejére

  • 15 dkg sajt

Elkészítése

Tészta

A bacont apró kockákra vágjuk, serpenyőben kisütjük, majd leszűrjük. A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojások sárgáját, a tejfölt, a felfuttatott élesztőt, a pirított bacont és kevés sót. Lágy, de jól gyúrható tésztát készítünk.

A tésztát letakarva 20 percig kelesztjük, átgyúrjuk, majd további 40 percig pihentetjük. Ezután ujjnyi vastagra nyújtjuk, és éles késsel sűrűn bevagdossuk a tetejét.

Formázás és sütés

Közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. 10 percig pihentetjük, ezután felvert tojással megkenjük a tetejüket, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 30-35 percig sütjük, amíg szép színt kapnak.

Tipp

A tésztába tehetünk apróra vágott lilahagymát vagy újhagymát is, így még pikánsabb lesz. Ha szeretnénk, a tetejére szórhatunk szezámmagot vagy köménymagot is a sajt mellett.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sajtos-baconos-pogacsa/