Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sós sütemények

Töltött finomságok

Sajtos, baconos stangli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sajtos, baconos stangli igazi sós vendégváró falat, amely ropogós leveles tésztából, szaftos baconből és lágy sajtból készül. Gyorsan elkészíthető, kiadós és nagyon ízletes, így baráti összejövetelekre, bulikra vagy akár vacsorára is tökéletes választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.10.13.

Hozzávalók

Elkészítése

Tészta előkészítése

A mirelit leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, majd mindkét lapot vékonyra nyújtjuk.

Töltelék elkészítése

A bacont apróra vágjuk, majd egy serpenyőben ropogósra pirítjuk. Papírtörlőn vagy szűrőben lecsepegtetjük a felesleges zsírt. Az egyik tésztalapot megkenjük tejföllel, egyenletesen rászórjuk a bacont, majd befedjük a lapkasajt szeletekkel.

Összeállítás és sütés

A másik tésztalapot a töltelékre terítjük, majd derelyevágóval vagy késsel hosszúkás csíkokra, stanglikra vágjuk. A tetejüket lekenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal és egész köménnyel. 200 °C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tészta szép pirosra és ropogósra sül.

Tipp

A tölteléket gazdagíthatjuk reszelt sajttal, vagy a tejfölbe keverhetünk apróra vágott fokhagymát és friss zöldfűszereket. Így még karakteresebb ízt kapunk, és változatosabbá tehetjük a stanglikat.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is