Tészta előkészítése
A mirelit leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, majd mindkét lapot vékonyra nyújtjuk.
Töltelék elkészítése
A bacont apróra vágjuk, majd egy serpenyőben ropogósra pirítjuk. Papírtörlőn vagy szűrőben lecsepegtetjük a felesleges zsírt. Az egyik tésztalapot megkenjük tejföllel, egyenletesen rászórjuk a bacont, majd befedjük a lapkasajt szeletekkel.
Összeállítás és sütés
A másik tésztalapot a töltelékre terítjük, majd derelyevágóval vagy késsel hosszúkás csíkokra, stanglikra vágjuk. A tetejüket lekenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal és egész köménnyel. 200 °C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tészta szép pirosra és ropogósra sül.
Tipp
A tölteléket gazdagíthatjuk reszelt sajttal, vagy a tejfölbe keverhetünk apróra vágott fokhagymát és friss zöldfűszereket. Így még karakteresebb ízt kapunk, és változatosabbá tehetjük a stanglikat.