Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos, baconos stangli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 csomag mirelit leveles tészta
  • 20 dkg lapka sajt
  • 20 dkg bacon
  • 2 dl 20 %-os tejföl
  • só
  • 1 db tojás
  • szezámmag
  • egész köménymag

Elkészítése

Tészta előkészítése

A mirelit leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, majd mindkét lapot vékonyra nyújtjuk.

Töltelék elkészítése

A bacont apróra vágjuk, majd egy serpenyőben ropogósra pirítjuk. Papírtörlőn vagy szűrőben lecsepegtetjük a felesleges zsírt. Az egyik tésztalapot megkenjük tejföllel, egyenletesen rászórjuk a bacont, majd befedjük a lapkasajt szeletekkel.

Összeállítás és sütés

A másik tésztalapot a töltelékre terítjük, majd derelyevágóval vagy késsel hosszúkás csíkokra, stanglikra vágjuk. A tetejüket lekenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal és egész köménnyel. 200 °C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tészta szép pirosra és ropogósra sül.

Tipp

A tölteléket gazdagíthatjuk reszelt sajttal, vagy a tejfölbe keverhetünk apróra vágott fokhagymát és friss zöldfűszereket. Így még karakteresebb ízt kapunk, és változatosabbá tehetjük a stanglikat.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sajtos-baconos-stangli/